“Waar plezier maken het

        belangrijkste is”

“Waar plezier maken het belangrijkste is”

Het gezicht achter Mini BSO Kikker! “Dat ben ik”

 

Mijn naam is Angela van den Bighelaar, geboren in 1972. Samen met mijn man woon ik in het prachtige centrum van Gouda.

 

Na het behalen van mijn MBO 4-diploma ben ik meteen aan de slag gegaan in de kinderopvang. Zo heb ik 22 jaar ervaring opgedaan en mijn eigen kijk op kinderopvang ontwikkeld. Om mijn kennis op peil te houden, volg ik regelmatig cursussen. Daarnaast beschik ik uiteraard over een geldig EHBO-diploma.

 

“Zelfvertrouwen kan alleen groeien

wanneer er vertrouwen wordt

geschonken”

 

De keuze voor kleinschalige opvang heb ik niet alleen gemaakt omdat de GGD een maximaal aantal van zes kinderen oplegt. Ik doe het vooral omdat ik ieder kind de aandacht en rust wil bieden die het nodig heeft. Regelmatig kleur ik aan tafel een kleurplaat mee of verlies weer eens een spelletje Stratego omdat mijn vlag op een voorspelbare plek staat. Heerlijk!

 

“Ik wil dat ieder kind zich gehoord voelt”

 

Kinderen mogen bij Mini BSO Kikker ‘risicovol spelen’. Dat klinkt best spannend en houdt het volgende in: kinderen mogen in het park in bomen klimmen, balanceren op muurtjes en op de steiger aan de gracht eendjes voeren. Over slootjes springen is geweldig en eigenlijk is het veel leuker om er in te vallen dan de overkant te halen.

 

Aan tafel mogen de kinderen knutselen met een gutsmesje, zaag, hamer en spijkers. Tijdens kookactiviteiten snijden zij zelf de groente in stukjes en roeren in de pruttelende pan met macaroni.

 

Over dit alles maken we duidelijke afspraken. Zo is er een maximale klimhoogte, is de sloot niet breder dan dat de benen lang zijn en weten de kinderen precies hoe ze om moeten gaan met de keukenmessen. Ook kennen ze de gevolgen wanneer zij zich niet aan de afspraken houden.

 

“Door risico’s te nemen leer je deze in te schatten en groeit

je onafhankelijkheid”

Contactinformatie

Mini BSO Kikker

Lage Gouwe 58

2801LH Gouda

06-13195553

minibsokikker@hotmail.nl

©2011-2018 Mini BSO Kikker